Perjalanan Hijrah

Nah, goro-goro kejadian iku dan gak ketinggalan perasaan iriku sing tambah suwe tambah berkembang biak, aku memutuskan gawe cerito, tapi aku bingung cerito ndek sopo. Akhire aku milih cerito ndek ibuk.

Ibuk cuma matur, “Sholatmu dibenerno, Al-Quranmu wocoen”.

Aku jelas pengen protes, “masalahku iki kan duduk perkoro sholat karo ngaji.” Kataku

Tapi aku mulai iling-iling ilmu ndek pondok biyen, hafalanku wes ilang goro-goro males dan kakehan maksiat. Mungkin uripku berantakan goro-goro sholatku sing keteteran. Terus aku mulai sholat tepat waktu mbek ngaji Al-Quran maneh.

Berat sih, opo maneh awale mocoku grotal-gratul, untunge gak di-report karo Allah. Aku yo mulai ganti jilbab sing sesuai syari’at, gawe klambi longgar, dan kaos kaki pisan. Aku mulai aktif melu kajian ndek kampusku dan kampus sebelah, mulai follow akun-akun islam, ambek ngerungokne ceramah ndek youtube.

Awale abot banget, ucapan “tumben” iku mben dino tak rungokne. Onok sing ngiro aku “hijrah” goro-goro naksir arek lanang rohis kampus. Bahkan, onok sing ndadekno aku sebagai tolak ukur keburukan, “De’e ae lho teko kajian”. Ambyar rasane, seburuk iku ta aku biyen? Rasane koyok ditapuki ngiwo nengen, gaes. Tapi iku tak anggep koyok teguran teko Allah.

Opo maneh awale aku wedi lak gak nduwe konco, ternyata Allah malah mempertemukan aku dengan mbak-mbak sholehah. Saiki dengan pakaian sesuai syari’at, rasane nandi-nandi iku ayem. Nggak onok sing njaraki.

Terima kasih buat mas-mas genit sing njaraki aku, “pelecehan” teko kalian gawe aku sadar lak opo sing berharga iku emang kudu ditutup dan dijaga.

Terima kasih gae konco-konco sing awal’e menghujat tapi sak iki menerima dan malah mendukung. Terima kasih pisan gae ibuk dan bapak sing sangat suportif. Tulisan iki nggak bertujuan gawe mebongkar aibku dewe, rek.

Aku cuma pengen ngajak ben bareng-bareng hijrah, bareng-bareng masuk surga. Wanita iku bukan untuk diperebutkan rek. Wanita itu harus dihormati, dijaga karo diperjuangno. Islam sangat menjaga mbek memuliakan wanita lah pokok’e.

Kalau Islam ae memuliakan wanita dengan aturan pakaian dan syariat-syariat lain, alasan opo maneh sing ape awakmu gae untuk ngelanggar? Nggak apa-apa kalau nggak hits dan gak dikenal orang-orang sedunia, semoga penghuni langit karo malaikat sing dadi followers’e awak dewe.

Ayo mulai berubah, sholatnya diperbaiki, ngajinya digenahno, sering-sering teko nang kajian. Selama awakmu jik dike’i waktu mbek kesempatan yo gae’en berubah nang dalan sing tepak, wes nggak usah ditunda-tunda. Nggak perlu golek-golek alesan durung entuk hidayah. Nggak usah gae alesan nunggu kejadian ekstrem supoyo dadi apik koyok artis-artis sing jarene oleh hidayah pas perjalanan umrah.

“Wes talah nggak usah. Air sing nggak bergerak suwi-suwi yo rusak, makane ayo move up. Toh manusia fitrah’e teko njero hati nurani emang gae mencintai kebaikan. Terus gae opo memupuk keburukan sing akeh mudharat’e nang akhirat kelak.” Jareku.

Ayo bareng-bareng hijrah, mbak mas. Suroboyo butuh banget arek-arek muda gawe mem-broadcast mbek memviralkan agama Allah. Semoga Allah selalu merahmati karo menyertai setiap langkah’e awak dewe.

Reporter: Teguh Imami
Editor: Muhammad Nashir

Tinggalkan Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.